Madalin Luca este un naist roman care in cariera sa de muzician a abordat diferite genuri muzicale imprimand fiecarei note muzicale propriul stil de interpretare – muzica traditionala romaneasca, muzica clasica, jazzul, world music. Madalin Luca a participat inca de la inceputurile carierei sale la diferite festivaluri si concerte in Romania, Europa – Franta, Germania, Ungaria, Grecia, Danemarca, Italia, Serbia, Muntenegru ,Vietnam – Asia. Dintre festivalurile la care a participat concertand singur pe scena sau impreuna cu alti muzicieni in diferite formule muzicale, mentionam: numeroase festivaluri de folclor din Romania si Europa ; Festivalul International Hue din Vietnam/ Asia  – ca reprezentant al Romaniei ;  Festivalul “H.C. Andersen”  , “Vendsyssel Festival” – Danemarca ; Festivalul International de Muzica Clasica “Timisoara Muzicala” ; Festivalul de Jazz Sibiu ; Timisoara – Mica Viena; Bega Bulevard; Made in TM etc. Madalin Luca este licentiat in interpretare instrumentala jazz la Facultatea de Muzica a Universitatii de Vest Timisoara absolvind cursurile Facultatii de jazz si pop “Richard Oschanitzky” a Universitatii Tibiscus Timisoara.

Madalin Luca este un cautator a noi modalitati de exprimare muzicala, experimentand posibilitatile nedescoperite ale naiului, introducandu-l intr-un teritoriu muzical putin explorat de catre naisti : muzica electronica, experimentala, jazzul. Singur pe scena sau cantand impreuna cu alti artisti, muzicianul propune un univers sonor propriu, construind o lume muzicala complexa si completa folosind naiul acustic sau uneori naiul procesat electronic, mijloace de expresie ale muzicii electronice, experimentale, diverse efecte sonore, toate acestea in slujba creativitatii si explorarii sensurilor profunde ale muzicii.

FolklorTRONIK a devenit un stil muzical propriu lui Madalin Luca, in care muzicianul foloseste naiul acustic si naiul procesat electronic prin intermediul procesorului de voci, loop-uri live – linii melodice, ritmice si armonice create cu ajutorul naiului si a altor instrumente electronice sau acustice, ritmuri electro, instrumente virtuale, soundscape-uri, efecte sonore construite cu diferite softuri.

FolklorTRONIK inseamna: inovatie muzicala, improvizatie, experiment, creativitate, emotie, imaginatie, libertate sonora.

FolklorTRONIK e spatiul muzical in care se intalnesc original si simbiotic folclorul vechi romanesc cu muzica contemporana.

Pentru Concertul de nai & electronic and experimental sounds  a fost distins in anul 2009 cu Trofeul pentru compozitie & Premiul special pentru aranjament orchestral  la Festivalul International de Jazz / Sibiu iar in anul 2006 trupei ” Young Blood” din a carei componenta facea parte i s-a acordat premiul I la Festivalul International de Jazz / Sibiu.   „ Singur pe scena, Madalin Luca recreeaza o intreaga orchestra construind pas cu pas, in timp real, prin improvizatia muzicala, liniile ritmice si melodice ale fiecarei melodii intr-o maniera ethno – jazzistica, conferind unicitate fiecarui moment muzical, fiecare concert fiind inimitabil si irepetabil”